hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Müteali̇ Ne Demek? El-Müteali̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Müteali̇ Ne Demek El-Müteali̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Müteali ismi Allah'ın (cc) akıl ile idrak edilemeyen ve göz ile görülemeyen yüce bir varlık olduğunu anlatan esmalarından biridir. Allah (cc) müstesna bir yaratıcı olduğundan onun herhangi bir şeye benzetilmesi de mümkün değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Müteali Ne Demek?

    El-Müteali esması Allah'ın (cc) 99 esmasından biridir ve kulları tarafından bilinmesi faziletlidir. Esmaların isimlerini bilmek ve onların faydalarını bilerek zikretmek Müslümanlar için çok hayırlıdır. El Müteali esmasının anlamı Allah'ın (cc) gözle görülemeyen ve herhangi bir şekilde algılanamayan olduğunu anlatmaktadır.

    İnsanlar hem beden hem de zihinsel olarak kısıtlı varlıklar olduğundan peygamberlerden başka hiçbir varlık Allah'ı (cc) tam olarak tasavvur edemez. Allah (cc) tüm biçimlerden müstesna olduğu için herhangi bir şeye benzetilmesi de mümkün değildir. Kusursuz ve yüce olan Allah (cc) yoktan var edendir ve hiçbir canlı varlık tarafından idrak edilemez.

    El-Müteali Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) bir esması olan El Müteali esması Allah'ın (cc) görülemeyen, duyulamayan ve algılanamayan bir yaratıcı olduğu anlamındadır. Yüce bir varlık olan Allah (cc) yalnızca peygamberler tarafından tasavvur edilebilir. Tüm biçimlerden de ayrı olduğu için bir şeye benzetilmesi de mümkün olmaz. El Müteali ismini zikretmek sorunlara çözüm bulmayı ve problemlerden kurtulmayı sağlamaktadır.

    Eğer kendinizi huzursuz ve kötü hissettiğiniz bir zamanda El Müteali esmasını zikrederseniz kalbiniz nurla dolar ve rahatlamış hissedersiniz. İnsanların huzura ermesine ve ilminin yükselmesine vesile olan El Müteali esması farklı bir boyuta ulaşmak için de katkıda bulunur. Kulların sık sık Allah'ın (cc) büyüklüğünü hatırlaması ve bunu tekrar ederek kendine unutturmaması önemlidir.

    E-Müteali Esmasının Faydaları...

    El Müteali esmasını bir hafta boyunca 1000 kez okuyan kişiler düşmanlarına karşı güçlenir ve onları alt ederler. Düşmanlara karşı galip gelmek ve insanlara söz geçirmek için de 541 kere El müteali ismi okunmalıdır. Gün içinde 551 tane El Müteali ismini zikreden kişiler günah işlemekten uzak olur ve iyiliklere yönelir. El Müteali esmasını zikreden kişiler kısa bir süre içinde arzu ettikleri makama da ulaşırlar.

    El-Müteali Zikir Sayısı ve Günü Nedir?

    El Müteali ismini samimi olarak kalpten bir şekilde zikretmek oldukça hayırlıdır. Eğer içinizden gelirse istediğiniz gün ve saatte istediğiniz sayıda El Müteali ismini zikredebilirsiniz. Fakat El Müteali zikrinin bir günü ve sayısı olduğunu da unutmamak gerekir. Allah'ın (cc) esmalarından biri olan El Müteali zikir günü cumartesi zikir sayısı da 551'dir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA