hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muktedi̇r Ne Demek? El-Muktedi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muktedi̇r Ne Demek El-Muktedi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Muktedir esması Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve faziletleri açısından da oldukça kıymetlidir. El Muktedir esmasının anlamı tam kudret sahibi olan, her şeye gücü yeten demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muktedir Ne Demek?

    Allah (cc) kulları tarafından hatırlanmak ve tanınmak ister. Bu nedenle Allah'ın (cc) isimlerini bilmek ve anlamları hakkında bilgi sahibi olmak müminlerin görevleri arasındadır. El Muktedir esması Arapça bir kelimedir ve Muktedir kelime olarak her şeye gücü yeten, tam kudret sahibi demektir.

    Allah'ın (cc) 99 en güzel ve çok güzel ismi Esmaül hüsnada yazar ve bu isimlerden biri de El Muktedir olarak karşımıza çıkar. El Muktedir esması anlam bakımından kudret sahibi ve her şeye gücü yeten demektir. Allah (cc) gücünü yarattıklarında gösterir ve her şeye gücü yeter.

    El-Muktedir Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Esmaül hüsnada yer alan El Muktedir esmasının Türkçe anlamı her şeye gücü yeten, kadir sahibi olan demektir. El Muktedir esmasının faziletleri şu şekildedir:

    Uyandığı zaman El Muktedir esmasını El Muktedir Celle Celalühü şeklinde zikreden kişilerin işleri rast gider ve günü Allah'ın (cc) izni ile hayırlı geçer.

    El Muktedir esmasını 744 kere okuyan kişi çevresi tarafından sevilen biri olan ve saygıda da kusur görmez.

    5 vakit kılınan namazlardan sonra El Muktedir esması zikredilirse o kişi işinde başarılı olur ve çevresi tarafından da takdir gören biri haline gelir.

    Doğru yoldan çıkmış ve haram yolda olan kişiler eğer 744 kere El Muktedir esmasını zikrederse kalbi imanla dolar ve yeninden hak yoluna döner.

    El Muktedir esmasını zikreden kişilerin kalpleri nurlanır ve imanla dolar.

    El Muktedir Zikretmenin Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Muktedir ismi çok faydalıdır ve sık sık zikredilmelidir. El Muktedir esmasını zikreden kişiler kudretli kimseler olurlar ve çevreleri tarafından hem sevilen hem de saygı duyulan biri olurlar.

    El Muktedir esmasını zikreden kişiler işlerine başarılı olur ve rızıkları da artar. Eğer 5 vakit kıldığınız namazlardan sonra El Muktedir esmasını Ya Muktedir şeklinde zikrederseniz tüm dualarınız ve dilekleriniz Allah'ın (cc) izni ile kabul edilir.

    El-Muktedir Esmasının Zikir Günü Hangi Gün?

    El Muktedir esmasını içinizden geldiği zaman samimi bir şekilde zikrederseniz sizin için çok hayırlı olur. Fakat bazı zamanlarda esmaların zikredilmesi müminler çok çok daha hayırlı olmaktadır. El Muktedir esmasının zikir günü pazar, zikir sayısı 744, zikir saati de güneştir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA