hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muksi̇t Ne Demek? El-Muksi̇t Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muksi̇t Ne Demek El-Muksi̇t Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Muksit Allah Teala'nın 99 güzel isminden biri olarak karşımıza çıkar. Tüm işlerini düzen içinde ve yerli yerinde yapan anlamına gelen El Muksit esması kullar için oldukça önemli ve hayırlı bir esmadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muksit Ne Demek?

    Allah'ın (cc) güzel isimlerinden biri olan El Muksit ismi Esma ül hüsnada yer alan bir isimdir ve dolayısı ile anlamı da merak edilir. El Muksit ismi Allah'ın (cc) her işinde adil olduğunu, her şeyi birbirine uygun yarattığı ve her şeyi yerli yerinde yaptığı anlamındadır.

    Allah (cc) yalnızca adalet ile hükmeder ve yarattıklarına da zulmetmez. O, adalet günü geldiği zaman adalet terazini kurandır ve kullarını adalet ile takdir edendir. Bütün işlerini denk ve birbirine uygun şekilde yapan, adil olan, yarattıklarından hiçbirine haksız etmeyen, eziyet ve zulüm etmeyen demektir.

    El-Muksit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Muksit esmasının Türkçe anlamı bütün işlerini bir düzen içerisinde yürüten, birbirine uygun yapan, adil olan, adaletten şaşmayan ve yarattıklarına haksızlık yapmayan demektir. Allah'ın (cc) adaletinden sorgu olmayacağı anlamına gelen El Muksit esması yaratılanların hepsine adaletli bir şekilde davranıldığını da anlatır. El Muksit esmasının zikredilmesi çok hayırlıdır ve makbuldür.

    El Muksit zikrine başlayan ve buna devam eden kişilerin tüm vesveseleri, tüm kötü düşünceleri ortadan kaybolur. Düşmanların ve kötü insanların uzak tutulması için de El Muksit esmasının her gün 209 kere okunması önerilir. Eğer borcu olan ve darda bulunan bir kimse El Muksit esmasını zikrederse bu borçlarından da Allah'ın (cc) izni ile kurtulur.

    El Muksit Faydaları Nelerdir?

    El Muksit isminin zikrine devam eden borçlu kişiler tez zaman içinde bu borçlarından kurtulur ve rahatlar. Haşarılık ya da huysuzluk eden çocukların üzerine El Muksit esması 209 defa okunursa o çocuklar huysuzluktan ve haşarılıktan vazgeçerler.

    Kötü davranışları ve huyları bırakarak daha aklı başında hareket ederler. Haksız yere hapiste yatan biri eğer El Muksit ismini zikreden ve kafasını bununla meşgul ederse adalet yerini bulur ve Allah'ın (cc) izniyle kurtulur.

    El Muksit Esmasının Zikir Sayısı Nedir?

    Allah'ın (cc) adaletini anlatan El Muksit esmasının faydaları oldukça önemli ve fazladır. El Muksit esmasını zikretmek için en hayırlı gün Perşembe günüdür. Zikir saati müşteri vakti olan El Muksit esmasının zikir sayısı da 209 adet olarak karşımıza çıkar. Her gün Allah'ı (cc) anmak ve isimlerini zikretmek çok önemlidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA