hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muki̇t Ne Demek? El-Muki̇t Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muki̇t Ne Demek El-Muki̇t Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Mukit esması yaratılmış olanların rızkını ve gıdasını veren anlamına gelen bir isimdir. Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan El Mukit sıfatı faziletleri bakımından da oldukça önemli bir isimdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mukit Ne Demek?

    Allah'ın (cc) isimleri liste olarak Esma-ül hüsnada yazar ve hem anlamları hem de faziletleri ile beraber öğrenilmesi gerekir. İnsanlar Allah'ı (cc) daha iyi ve yakından tanımak için isimlerini öğrenir ve Allah (cc) ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olurlar.

    El Mukit esması Allah'ın (cc) yarattığı kullarının rızkını verdiği ve gıdasını verdiği anlamındadır. Yaşamak için gıdaları yaratan, kişilerin hem ruhlarını hem de bedenlerini doyuran, rızkını veren anlamlarına gelen El Mukit esması önemlidir.

    Allah (cc) bakan, gözeten, her şeyin karşılığını veren, besleyen, gıdalandıran ve muktedir olandır. Her yaratılanın gıdasını tayin eder ve azıkları da bedenlere ve kalplere gönderir. Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek her zaman faydalıdır ve Allah (cc) kulları tarafından hatırlanmak ister.

    El-Mukit Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Mukit esmasının Türkçe anlamı birçok mümin tarafından merak edilerek internet üzerinden araştırılmaktadır. El Mukit esması Türkçe anlamı yaratılanları besleyen, doyuran, rızıklarını veren ve her şeyin karşılığını veren şeklinde karşımıza çıkar.

    El Mukit esmasının faziletleri genellikle bol rızık üzerinden değerlendirilir. El Mukit ismini rızkının artmasını isteyen ve kimseye muhtaç yaşamak istemeyen kişiler günde 550 kere Ya Mukit Celle Celalühü şeklinde zikretmelidir.

    Oruç tutan kişiler eğer El Mukit esmasını 7 kere toprağa okur ve ardından bu toprağı su ile ıslatarak koklarsa Allah (cc) o kişilere güç ve kuvvet verir. Kötü huyları ve alışkanlıkları olan kişiler 7 kere boş bir kaba Ya Mukit Celle Celalühü okuması yapar ve o kabı su ile doldurarak suyu kötü alışkanlığı olan kişiye içerirse alışkanlıklar düzelir.

    El Mukit Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) esmalarından biri olan El Mukit esması rızkın bollaşması, kötü huylardan kurtulmak ve malın bereketlenmesi için okunmaktadır. Oruç tutarken El Mukit ismini okuyan kişiler de güç ve kuvvet bulurlar. Kimseye muhtaç olmamak ve hayırlı kazançlar elde etmek için de kişilerin her gün El Mukit ismini okumaları önerilir. Malında bereket olmasını isteyen kişiler 550 defa Ya Mukit Celle Celaluhu zikrini çekmelidir.

    El-Mukit Esması Zikir Günü Hangi Gün?

    El Mukit esmasının zikir sayısı 550 olarak bilinmektedir. Zikir saati güneş olan El Mukit esmasının zikir günü de pazar günüdür. Esmaları zikir bilgilerine göre zikretmek çok daha faziletlidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA