hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mukaddi̇m Ne Demek? El-Mukaddi̇m Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Mukaddi̇m Ne Demek El-Mukaddi̇m Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Mukaddim Esma-ül Hüsna'da yazan bir isimdir ve Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olarak karşımıza çıkar. Mukaddim, kelime anlamı olarak istediğini öne alan, istediğini ileri geçiren şeklinde tespit edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mukaddim Ne Demek?

    Mukaddim kelimesi El Mukaddim esması ile beraber daha fazla merak edilen bir isim haline gelmiştir. Allah'ın (cc) sıfatları arasında olan El Mukaddim esmasının anlamı birçok kişi tarafından merak edilir ve araştırılır.

    Esmaların anlamları ile beraber fazilet ve faydaları da merak edilen konular arasında yer alır. El Mukaddim esması Allah'ın (cc) istediğini öne aldığı, istediği kimseyi önde bulundurduğu şeklindedir. Allah (cc) istediğine istediği gibi yön verebilendir.

    El-Mukaddim Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Mukaddim esmasının Türkçe anlamı dilediğini öne alan, herhangi bir kimseyi ya da şeyi önde bulunduran anlamlarına gelir. El Mukaddim ismi şerifi oldukça faziletli bir esmadır ve bu nedenle faydaları da kullar tarafından merak edilmektedir.

    El Mukaddim esmasını makam ve rütbe olarak yükselmek, başarılı olmak isteyenler tarafından 184 defa okunması önerilir. Gelmesi istenen kişinin adına 184 kere El Mukaddim esması okunursa o kişi kısa vakitte isteklerine kavuşur ve gelmesini istediği kişi kimse ayağına gelir.

    5 vakit kılınan namazlardan sonra eğer El Mukaddim esması 184 kere zikredilirse ve bu zikre devam edilirse kişi işinde çok başarılı olur ve yükseldikçe yükselir. El Mukaddim esmasını içinizden geldiğinde samimi bir şekilde okursanız günü ya da sayısı fark etmeksizin faydalı olur.

    El-Mukaddim Faydaları Nelerdir?

    Allah (cc) yarattıkları tarafından her zaman hatırlanmak istenir ve kullarının ona ibadet etmesi gerekir. Verme konusunda oldukça cömert olan Allah Teala kullarının istek ve taleplerini hiçbir zaman geri çevirmez. El Mukaddim esmasını okumak da bu noktada kişilere yardımcı olan bir esmadır.

    Eğer işinizde ya da okulunuzda başarılı olmak istiyorsanız düzenli olarak 184 defa El Mukaddim esmasını zikredebilirsiniz. 5 vakit kılınan namazlar sonrasında okumak ve okumayı devamlı hale getirmek de meslekte ilerlemeye ve mevki olarak yükselmeye rivayet edilir.

    El-Mukaddim Esması Zikir Gün Ve Sayısı

    Allah'ın (cc) bütün isimlerinin zikir sayısı vardır ve bu esmaları en az bu sayıda zikretmek gerekir. El Mukaddim esmasını zikreden Müslümanların en az 184 defa zikretmeleri önerilir. Eğer El Mukaddim ismini en az 184 defa zikrederseniz ve bunu Cumartesi günleri yaparsanız sizin için daha hayırlı olur. Çünkü El Mukaddim ismini zikir günü Cumartesi, sayısı ise 184'dür.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA