hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mui̇d Ne Demek? El-Mui̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Mui̇d Ne Demek El-Mui̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Muid, Allah Tealanın en güzel isimlerinin yer aldığı Esmaül hüsnada yer alan bir isimdir. El Muid isminin anlamı öldükten sonra tekrar dirilten şeklinde karşımıza çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muid Ne Demek?

    Muid, köken bakımından Arapçadır ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Esmaül hüsnada yer alan bir isim olan El Muid esmasının anlamı ve faziletleri sık sık araştırılan konular arasındadır. El Muid esması anlam bakımından öldükten sonra yeniden dirilten anlamını taşır. Yaratılmış olan tüm canlıları yeniden diriltecek olan tek yaratıcı Allah'tır (cc).

    Allah (cc) ahiret günü geldiği zaman tüm canlıları yeniden diriltecek ve sorguya çekecektir. Allah tealanın en güzel sıfatlarının bulunduğu esmaül hüsnada 99 isim vardır ve bunlardan biri de El Muid ismidir. Kur'an-ı Kerim'de de geçen El Muid ismi Fussilet suresinin 39. ayetinde, Rum suresinin 50. ayetinde ve Bakara suresinin 28. ayetinde yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) en kıymetli ve hayırlı isimlerinden biri olan El Muid isminin Türkçe anlamı yeniden dirilten demektir. Allah (cc) ahiret gününde tüm yarattıklarını tekrar diriltecektir ve sorguya çekecektir. Allah (cc) yaratma ve diriltme gücü olan tek yaratıcı, tek varlıktır.

    Bu nedenle El Muid esmasının faziletleri de mümin kulları için çok önemlidir. El Muid esması 181 kere Ya Mubdi, Ya Muid celle celalühü olarak zikredilirse kişinin niyetleri kabul olur ve istekleri de gerçekleşir. El Muid esmasını unutkanlığı olan kişiler okumalıdır ve tez zamanda unutkanlıkları ortadan kalkacaktır.

    İşlerinde aksaklık ve aksilik yaşayanlar El Muid esmasını zikrederse hayırlısıyla her işleri kolaylaşır ve sonuca kavuşur. Rüyasında korkan kimselere de bu korkuları yenmeleri için uyumadan önce El Muid esmasını okumaları önerilmektedir.

    El-Muid Faydaları Nelerdir?

    Rüyalarında korkanların El Muid esmasını uyumadan önce ve sabah kalktıklarında okumaları önerilir. El Muid esmasını 124 kere kaybedilen bir şey için okursanız o kaybolan her ne işe tez vakitte ortaya çıkar. El Muid esmasını El Muhdi esması ile beraber okuyan kişilerin hafızaları güçlenir ve varsa unutkanlıkları da ortadan kalkar. Gafletten kurtulmak için de her gün 124 kere Ya Muid zikrinin çekilmesi önerilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muid esmasının Zikir Günü Hangi Gündür?

     Allah'ın (cc) hayırlı ve güzel anlamlı isimlerinden biri olan El Muid esması hem anlamı hem de faziletleri bakımından kıymetlidir. El Muid esmasının ebced değeri ile zikir sayısı 124'tür. Zikir günü perşembe olan El Muid esmasının cumartesi zikredilmesi de çok hayırlıdır. El Muid esmasının zikir saati de utarit olarak tespit edilmiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA