hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muhyi̇ Ne Demek? El-Muhyi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muhyi̇ Ne Demek El-Muhyi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın (cc) en güzel ve hayırlı isimlerinden biri olan El Muhyi ismi birçok kişi tarafından merak edilen ismi şerifler arasındadır. El Muhyi isminin anlamı yarattıklarına can veren, hayat veren, yarattıklarını bağışlayan şeklindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muhyi Ne Demek?

    Allah'ın (cc) en kıymetli isimleri Esmaül Hüsnada yer alır ve bu kıymetli isimlerden biri de El Muhyi ismi şerifidir. Muhyi, Arapça kökenli bir isimdir ve anlam bakımından da canlılık, canlı olmak anlamlarını taşır. Kur'an-ı Kerim'de de Muhyi esması birden fazla yerde geçer. Mürselat suresinin 20. ayetinde, Araf suresinin 158. ayetinde ve Rum suresinin 50. ayetinde El Muhyi ismi geçer.

    Aynı zamanda Yasin suresinde de geçen El Muhyi esması insanların dikkatini çeker. El Muhyi esmasının anlamı yarattıklarına can ve hayat veren şeklindedir. Bağışlayıcı olan ve can veren yalnızca Allah'tır (cc). El Muhyi esmasının anlamı yanı sıra fazilet ve faydaları da oldukça fazladır. Faziletlerini öğrenmek ve El Muhyi ismini sık sık zikretmek oldukça önemlidir.

    El-Muhyi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Muhyi esması Türkçe anlamı bakımından hayat veren, can bağışlayan demektir. Kullarına ve yarattıklarına sağlık bağışlayan, hayat veren anlamına gelen El Muhyi ismi çok kıymetlidir. Başladığı işte başarılı olmak ve başarısını sürdürmek isteyen kişilerin günde 68 defa El Muhyi ismini zikretmeleri önerilir.

    Vücudunun diri ve sağlıklı kalmasını isteyen kişilere de sabah ve akşam olmak üzere 68 kere El Muhyi celle celalühü şeklinde zikir çekmeleri önerilir. Zinde kalmak ve sağlıklı olmak için okunan El Muhyi esması bir işten korkan kişiler tarafından da okunmalıdır.

    El Muhyi esması korkuları yenmek ve işlerde başarılı olmak için de okunur. Kalbinin imanla dolmasını ve nurlanmasını isteyen kişilere de beş vakit namazlarından sonra 68 kere Ya Muhyi celle celalühü zikrini yapmaları önerilir.

    El-Muhyi Esmasıının Zikredilmesi Ne Gibi Faydaları Vardır?

    El Muhyi esması anlam bakımından yarattıklarına can veren ve hayat bağışlayan demektir. Allah (cc) kullarına hayat bağışlamış ve onlara can vermiştir. El Muhyi esmasının faydaları arasında da anlamıyla bağlı olarak zinde olmak, sağlıklı kalmak vardır. Hastalıklardan kurtulmak isteyen ve vücudunun diri kalmasını talep eden kişiler sık sık El Muhyi esmasını zikretmelidir.

    El-Muhyi Zikir Günü Hangi Gün?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Muhyi isminin zikir adedi 68 olarak karşımıza çıkar. Zikir günü cuma olan El Muhyi esmasının zikir saati de zühredir. El Muhyi esmasının sabah erken saatlerde, ikindi namazı vaktinde ya da gece okumalarından sonra zikredilmesi önerilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA