hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muahhi̇r Ne Demek? El-Muahhi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muahhi̇r Ne Demek El-Muahhi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Muahhir Allah'ın (cc) sıfatlarından biridir ve onu daha yakından tanımak için esmalarını bilmek önem taşır. El Muahhir esmasının anlamı zor durumda bırakan ya da aciz bırakan şeklindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muahhir Ne Demek?

    Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan El Muahhir ismi kutlu isimler arasında sayılır ve anlamı itibari ile de öğrenilmesi gerekir. El Muahhir esması Allah'ın (cc) aciz bırakan ve müşkül duruma sokan olduğu anlamını taşır. Allah (cc) her şeyi düzen ve muntazam içinde yaratmış bir yaratıcıdır. Bundan dolayı da yaşanması gereken bazı olaylar en sona bırakılmıştır ve Allah'ın (cc) ilminin katında olarak kabul edilir.

    Bazı kullar Allah (cc) tarafından geride bırakılır çünkü o geride bırakılan kullar günah işleme konusunda çok ısrarcı olurlar. Bunun sonucunda da El Muahhir esmasının anlamında da görüldüğü üzere Allah (cc) aciz kılan ve müşkül durumda bırakan olur.

    El-Muahhir Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Muahhir esmasının Türkçe anlamı müşkül durumda bırakan, aciz kılan şeklinde karşımıza çıkar. Bazı kullar günah işleme ve kötülük yapma konusunda çok ısrarcı olabilirler. Bu nedenle Allah (cc) o kişileri bilerek geride bırakır ve kendilerini değiştirmeleri için onlara fırsat verir. El Muahhir esmasının faziletleri de merak edilen bir diğer konu olarak karşımıza çıkar.

    El Muahhir esmasını zikreden kişiler yaşadıkları sınavları geçerler ve ilimleri de bu doğrultuda artar. Dünyanın gelip geçici olduğunu fark ederler ve gerçek mekanın içinde ebediyen bulunulacağını da kabul ederler. Kötü kimselerin kendisinden uzaklaşmasını isteyen kişiler 847 kere El Muahhir esmasını zikrederse bu kişilerden uzaklaşır.

    El-Muahhir İsminin Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan El Muahhir sıfatı kötülerden, düşmanlardan ve kötülüklerden uzak durmak için okunan bir isimdir. Eğer 100 kere El Mauhhir ismini zikrederseniz kötülerden, günahlardan ve kötülüklerden uzak durarak hayırlı bir insan olursunuz.

    El Mauhhir ismini Ya Muahhir olarak zikreden ve zikretmeye devam eden kişiler kendilerini huzurlu hisseder ve muradına kavuşur. El Mauhhir ismi şerifi faziletleri bakımından önemlidir ve her insan tarafından zikredilmesi önerilir.

    El Muahhir Zikir Gün ve Saati Nedir?

    El Muahhir isminin zikir günü, zikir saati ve ebced değeri birçok kişi tarafından merak edilir ve araştırılır. El Mauhhir esmasının zikir sayısı toplamda 846 adet olarak karşımıza çıkar. Zikir saati Zuhal saati olan El Muahhir esmasının zikir günü de Cumartesi olarak bilinir. Sabah gün doğarken, ikindi namazından sonra ya da gece yarısında zikredilebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA