hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Meti̇n Ne Demek? El-Meti̇n Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Meti̇n Ne Demek El-Meti̇n Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Metin ismi şerifinin anlamı çok sağlam, şiddetli ve güçlü olan demektir. Allah (cc) her şeye gücü yetendir ve her şeyi bilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Metin Ne Demek?

    El Metin isminin ilk anlamı çok şiddetli, çok güçlü ve çok sağlam olan demektir. Allah (cc) tüm eksikliklerden uzaktır ve onun ismini bir noksanlık ile ilişkilendiren günah işlemiş olur. Allah (cc) sonsuz kudret sahibi olandır ve tüm kullar onun karşısında acizdir. Can alıp can verendir ve tüm müminlerin bunun bilincinde olması gerekir. Yalnızca ona ibadet etmeli ve yalnızca ondan yardım talep etmelisiniz.

    El Metin ismi şerifinin ikinci anlamı ise zorluk ve sıkıntı çekmeyen, her şeye gücü yeten şeklindedir. Allah (cc) her zaman kullarını gözetir ve korur. Ona uyku hali ya da yorgunluk gelmez ve o yaratılmış olan her şeyden daha üstündür. Canlıları ve kainatı ise hiçbir emsali olmadan yaratmış olandır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Metin Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Metin esmasının Türkçe anlamı çok sağlam olan, gücü ve kudreti sonsuz olan, yaratırken zorlanmayan demektir. Ya Metin esmasının 99 kere zikredilmesi ile kişilerin imanları tazelenir ve daha güçlü olur. Şeytanın vesveseleri ondan uzak olur ve günahlardan da uzak dururlar.

    Küçük ya da büyük fark etmeksizin tüm günahlardan uzak durarak hayra yönelmeyi sağlar. Birçok din bilginine göre El Metin esması sıkıntılardan da kurtulmayı sağlar. Allah'ı (cc) kalbinin derinlerinde hisseden kullar dünya zevklerine sırtını çevirir ve yalnızca ahiret için yaşar. El Metin esması hem dünya hem de ahirette rahat etmek için okunması gereken bir ismi şeriftir.

    El-Metin Esmasının Faydaları Nasıldır?

    El Metin esmasını Ya Metin şeklinde zikreden kişiler fiziksel olarak güç ve kuvvet kazanırlar. Bunun dışında manevi olarak güç kazanmak için de El Metin esması okunmalıdır. Suyun üzerine El Metin esması okunur ve hasta birine içirilirse o kişi şifa bulur ve sağlıklı olur.

    Tembel olan kimseler Ya Metin demeye ve ismi şerifi zikretmeye devam ederse bundan kurtulur. İbadetleri esnasında El Metin esmasını okuyan kişiler vesveselerden kurtulur ve kendisine güzel şeyler nasip olur.

    El-Metin Zikir Günü Nedir?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Metin esması metin sözcüğünden gelir ve bu da dirayetli, şiddetli ya da kuvvetli anlamlarına gelir. El Metin ismi şerifinin ebced değeri 500, zikir günü ise cuma günüdür. Kişileri beladan, kaza ve hastalıktan koruyan El Metin esması kişinin sabırlı ve güçlü olmasına yardım eder

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA