hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Et Besin Değeri: Et Kaç Kalori?

    Et Besin Değeri: Et Kaç Kalori
    expand

    Sağlıklı ve zinde bir yaşam sürdürebilmek, hastalıklardan uzak kalabilmek için et en önemli besin kaynakları arasında yer alır. Genelde Türkiye'de sığır, koyun ve kuzu gibi hayvanların etleri tüketilir. Bu besin kaynağı özellikle protein bakımından yüksek bir değere sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı zamanda damak zevkine göre farklı türler üzerinden tüketilirken, pek çok hastalığa karşı da etkilidir. Kırmızı et olarak da bilinen etler 100 gram üzerinden bakıldığında 143,4 kcal sağlamaktadır. Böylece gün içerisinde ya da haftalık olarak ne kadar et tüketilmesi gerektiği kalori üzerinden hesap edilebilir.

    Et Besin Değeri: Et Kaç Kalori?

    En çok tüketilmesi gereken önemli besin kaynakları arasında et gelmektedir. Özellikle de kırmızı et protein başta olmak üzere pek çok yapı açısından vücudun ihtiyacını karşılar. Bu sebepten dolayı doğrudan hazırlamak ya da farklı yemeklerle karıştırarak düzenli şekilde tüketmek gerekmektedir. Kalori üzerinden ele alındığı zaman ise ek besin değeri 100 gram eşliğinde 143,4 kcal sağlamaktadır.

    Bunun yanı sıra yüksek oranında protein ihtivası ve vitamin ile mineral sunması önemli potansiyel teşkil etmektedir. Kırmızı et ya da beyaz et mutlaka tüketilmelidir. Elbette et yağlı bir yapıya sahip olduğu için çok fazla tüketmemek de önemlidir.

    Et Besin Değerleri

    Porsiyon miktarı ile birlikte ele alındığı zaman et besin değerleri 100 gram üzerinden farklı mineral ve vitaminler sunmaktadır. Bunları dikkat etmek suretiyle düzenli olarak ne kadar et tüketilmesi gerektiği hesabı yapılabilir.

    - 143,4 kcal
    - Toplam yağı 3,5 gram
    - Doymuş yağ 1,2 gram
    - Kolesterol 73 mg
    - Sodyum 57 mg
    - Potasyum 421 m
    - Protein 26 gram
    - Demir 1,2 mg
    - B6 0,7 mg
    - Magnezyum 29
    - Kalsiyum 6 mg

    Bu değerlere bakıldığı zaman etin besin kaynağı olarak ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir. Özellikle yüksek protein ihtivası vücudun ihtiyacını karşılayacak amino asitleri sağlamaktadır. Bu da pek çok hastalık ile beraber vücudun bağışıklık sistemi açısından önemli potansiyel teşkil eder.

    Etin Faydaları Nelerdir?

    Demir hemoglobin üretmekten sorumlu olan et özellikle anemiyi önleme konusunda oldukça etkilidir. Aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı korumada ön plana çıkar. Diğer yandan sadece fiziksel değil aynı zamanda mental olarak da sağlığı koruduğunu söylemek mümkündür.

    Kolesterol seviyesini dengeler ve katarakt oluşumunun önüne geçer. Diğer yanda raşitizmden koruma potansiyeli sağlamaktadır. Bununla birlikte pek çok hastalığa karşı direnç gösterir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kasların gelişimine olanak verir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow