hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Sıcak Ülkesi Hangisidir? Dünya'nın En Sıcak Yeri Kaç Derece?

    Dünyanın En Sıcak Ülkesi Hangisidir Dünyanın En Sıcak Yeri Kaç Derece
    expand

    Özellikle söz konusu sıcaklık olduğu zaman Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde bunun dayanamayacak noktaya geldiğini söylemek gerekir. Öyle ki çöller güneş ışınlarını tutması ile beraber zemini ısıtması doğrultusunda ciddi bir sıcaklık derecesine ulaşım olanağı vermektedir. Bu doğrultuda Libya topraklarında yer alan Aziziye Çölü düzenli olarak yüksek sıcaklık yaratmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sebepten dolayı dünyanın en sıcak ülkesinin Libya olduğunu söylemek mümkündür. Ancak dünyanın en sıcak yerinin ise Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Ölüm Vadisinin olduğunu söylemek gerekir. Öyle ki 1913 yılında yapılan ölçüm ile beraber 56.7 gibi bir sıcaklığa ulaşıldığını eklemek mümkündür.

    Dünya'nın En Sıcak Ülkesi Hangisidir?

    Dünya çapında en sıcak ülkenin Libya olduğunu ifade etmek gerekir. Daha çok Libya'nın Aziziya çölünün çok sıcak olduğunu eklemek mümkün. Çünkü yıllık ortalama sıcaklık 45 ile 55 santigrat derece arasında değişkenlik göstermektedir. Özellikle uçsuz bucaksız bir çöl olarak öne çıkan Aziziya çölü, yıl boyunca bu sıcaklığı düzenli olarak korumaktadır.

    Bu sebepten dolayı Libya'da yaşamanın özellikle yaz aylarında çok zor olduğunu ifade etmek gerekir. Diğer yandan dünyanın güneşe olan dönüşü ile beraber yakınlık üzerinden yaratmış olduğu sıcaklık Libya'da çoğu zaman daha da yukarılara çıkmaktadır. Özellikle Orta Doğu ve Afrika kıtasında bu sıcaklıklar her geçen yıl daha da artış göstermeye devam ediyor.

    Dünya'nın En Sıcak Yeri Kaç Derece?

    Dünyanın en sıcak yeri yapılan inceleme ve araştırma ile beraber kayıt altına alınan ölüm vadisidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan Ölüm Vadisi, 1913 yılında gerçekleştirilen kayıt ile birlikte 56.7 derece olarak yer almış durumda. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Ölüm Vadisi için, bu derece Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından belirlenmiştir.

    10 Temmuz 1913 yılında gerçekleşen bu sıcaklık şimdiye kadar elde edilmiş en büyük sıcaklık olarak da ön plana çıkmaktadır. Bir insanın uzun bir süre durmasını mümkün olmadığı bir sıcaklık olduğunu ifade etmek mümkün.

    Türkiye'nin En Sıcak Bölgesi Neresidir?

    Özellikle yüksek sıcaklıkları ile dikkati üzerine toplayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Türkiye'nin en sıcak bölgesi olarak öne çıkar. Öyle ki şu ana kadar ölçülmüş en yüksek sıcaklık rekoru 49.0 santigrat derecedir. 27 Ağustos 1961 yılında Şırnak Cizre'de elde edilmiş olan bu sıcaklık, hala Türkiye'de rekoru elinde tutmaktadır.

    Tabii iklim değişikliğinin yarattığı durum ile beraber bu sıcaklıkların ileriki zamanlarda çok daha yukarı çıkacağını söylemek mümkün. Bu durum ise bütün farklı ülkelerde gerçekleşmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow