hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Savunma Bakanı Şoygu görevden alındı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya, pazar akşamı sürpriz bir açıklamayla sallandı. 5’inci kez Başkan seçilen Vladimir Putin'in 30 yıllık yakını ve 12 yıllık Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu görevden aldığı duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin 5. döneminde 12 yıllık Savunma Bakanı’nı bir kararnameyle değiştirdi. Açıklama Kremlin'den yapıldı, buna göre Sergey Şoygu SSCB'den bu yana 36 yıllık bürokrasideki tecrübesini artık denetleme için kullanacak. Putin'in 30 yıllık müttefiki olan Şoygu, Rusya Güvenlik Konseyi'nin başına getirilecek. Şoygu'nun yerine Putin, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomist Andrey Belousov'u atadı.

    Rusya Savunma Bakanı Şoygu görevden alındı

    Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Savunma Bakanlığı bütçesi yüzde 3'ten yüzde 3,4'e ardından yüzde 6,7'ye yükseldi" dedi. Savunma Bakanlığı'na bir asker yerine bir ekonomistin atanmasının nedeninin bu olduğunu söyledi. Peskov, Rusya'nın son dönemdeki halinin, gayri safi yurtiçi hasılanın büyük kısmının askeri harcamalara ayrıldığı 1980'lerdeki Sovyetler dönemine benzemeye başladığını da vurguladı.

    Rusya Savunma Bakanı Şoygu görevden alındı

    1988'de Sovyet Komünist Partisi üyesi olmasının ardından devlet kademelerindeki görevlerine başlayan Şoygu, 1991'de hızla yükselerek Acil Durumlar Bakanı oldu. Vladimir Putin ile kurduğu yakın ilişkiler sayesinde Putin'in seçilmesiyle Moskova Valisi olarak atandı. Ardından 2012 yılında başladığı Savunma Bakanlığı görevine getirildi. Şoygu hem Kırım'ın işgalinin hem de Ukrayna Savaşı'nın mimarı olarak görülüyordu. Ancak Ukrayna Savaşı'na ilişkin özellikle paralı asker ordusu Wagner tarafından eleştirilmişti. Putin, eleştirilere karşı Şoygu'nun yanında durmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow