hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte İran'ın İsrail'e attığı füzeler

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçtiğimiz ay İsrail ile İran arasında yükselen tansiyon şimdilik düştü. İran, İsrail'in Şam'daki büyükelçilik binasına gerçekleştirdiği ve üst düzey generallerin öldürüldüğü hava saldırısına yüzlerce füze ve dron ile karşılık vermişti. İran şimdi İsrail'e saldırı düzenlediği o füzelerini CNN International'a gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran, nisan ayı ortasında İsrail'e saldırdığında, yüzlerce balistik ve seyir füzesi ile dronları kullanmıştı.

    Bu silahlar İran Devrim Muhafızları'nın uzay kuvvetleri tarafından geliştirildi.

    İşte İranın İsraile attığı füzeler

    Bir devrim muhafızı komutanı İsrail'i vurmak için kullandıkları, yaklaşık yarım ton savaş başlığı taşıyabilen, 1600 km’den fazla menzilli iki balistik füze olan Emad ve Kadir dahil silah türlerini CNN International'a gösterdi.

    Tuğgeneral Ali Belali de bir zamanlar Devrim Muhafızları’nda füze komutanı.

    Füzelerinin, İran'ın Suriye'deki Büyükelçilik binasının bombalanmasına misilleme olarak İsrail'de hava üssü de dahil iki hedefi vurduğunu söyledi.

    ABD ve İsrail, İran'ın tüm füzelerini ve dronlarının düşürüldüğünü iddia ediyor. İranlı general ise, Tahran'ın Havacılık Uzay Kuvvetleri’nin gücünü gösterdiğini söylüyor. “Bugün dronlarımız ve füzelerimiz dünyada güç ve gücün uygulanmasının önemli bir faktörü haline gelmiştir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte İranın İsraile attığı füzeler

    Vuruşlarda da kullanılan bir tip seyir füzesini de ayrıca gösterdi.

    Ve İran'ın kendi yapımı olan Şahid 136 dronu. General, Şahid 136’ların genellikle bunun gibi kamyonlardan gizlice ateşlendiğini anlattı. “Her şey önceden programlanmıştır. Uçuş rotaları, düşmanın kabiliyetlerine, radarların kör noktalarına ve hedefe ulaşmamıza yardımcı olacak tüm unsurlara göre seçilir.”

    İşte İranın İsraile attığı füzeler

    İranlı general, İsrail'i "elimizde daha da modern silahlar var" diyerek uyardı. “Onlar için tek yol bizimle mantıklı ve akıllı müzakereler yapmak. Savunma kabiliyetlerimizde kimseye bağımlı değiliz. Bu alanda güzel ilerleme gösterdik ve daha da ilerleyeceğiz. Henüz konuşulmayan gelişimler var.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow