hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize'de 19 Mayıs heyecanı

    Rizede 19 Mayıs heyecanı
    expand

    Rize'de 19 Mayıs heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osman Kubilay KÜÇÜKMUSTAFA/RİZE,(DHA)- RİZE’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

    19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Rize'de valilik binası önünde başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Valilik binası önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunma töreninin ardından Yenişehir Kapalı Spor salonunda kutlamalar devam etti. Gösterilerin ardından Rize Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Halk Oyunları Ekibi horon gösterisi sundu.

    Kutlamalara Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Törende konuşan Ramazan Öztürk, "Bugün Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tüm yurtta coşkuyla kutluyoruz. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Bu tarihle birlikte Türk milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olunmayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır" dedi.

    Sportif gösterilerle devam eden kutlamalarda Rize Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Korosu'nun konseri ve RTEÜ Halk Oyunları Ekibi horon gösterisiyle sone erdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow