hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nden 500 kişiye arı kovanı desteği

    Büyükşehir Belediyesinden 500 kişiye arı kovanı desteği
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nden 500 kişiye arı kovanı desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte arıcılık yapan 500 kişiye kura ile arı kovanı hediye edildi.

    Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Hobim Arıcılık Projesi Arılı Kovan Kura Çekimi' noter huzurunda Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlendi. Kura çekim törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile arıcılar katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak arıcılara çeşitli kurslar verdiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, "Arılar doğada çok önemli pozisyon üstlenen hepimizin için önem arz eden bir görevdeler. Hakiki balın kıymeti ve tıbbi aromadaki yapmış olduğu katkıyı da asla gözardı edemeyiz. Bu yüzden destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

    Kayseri'nin tarımda önemli bir konumda olduğunu söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ise, "Türkiye'de üretilen 18 üründe ilk 10 sırada yer alıyoruz. Aspir üretiminde ilk sıradayız. Somon balığı ve alabalıklarını dünyaya ihraç ediyoruz. Arıcılık da şehrimiz için çok önemli. Büyükşehir Belediyemiz de tarımsal destek konusunda sürekli yanımızda oluyor" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Protokol konuşmalarının ardından kura çekimi ile 500 kişiye 2'şer adet arılı kovan hediye edildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow