hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: 19 Mayıs 1919 bir milletin yeniden doğuşunu simgeler

    EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: 19 Mayıs 1919 bir milletin yeniden doğuşunu simgeler
    expand

    EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer: 19 Mayıs 1919 bir milletin yeniden doğuşunu simgeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-EGE Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir" dedi.

    EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs'ı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesinin, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren Yelkenbiçer, "Gençlerimizin, ülkelerini çağdaş uygarlık düzeyinin üstünde saygın bir devlet olarak yüceltmeye devam edeceklerine olan inancımızla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, minnetle, şükranla anıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihinde Atamızın Samsun'a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur" ifadelerini kullandı.

    'KURTULUŞ SAVAŞI'NIN BAŞLANGICIDIR'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsun'da özgürlük ve bağımsızlık için kutsal bir mücadelenin başlatıldığını vurgulayan Yelkenbiçer, "Her bakımdan zayıf düşmüş ulusumuzun direnme gücünün kalmadığını düşünen emperyalist güçlerin topraklarımızı işgal ettiği, ülkenin artık ayağa kalkamayacağına inanılan olağanüstü olumsuz koşullar altında; Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusuna güvenerek, Samsun'da özgürlük ve bağımsızlık için kutsal bir mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'un 105'inci yılını yaşıyoruz. Bu çok özel tarih elbette ki öncelikle Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır. Tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. Ancak Mustafa Kemal Atatürk bu yola girdiği gün, kazanılacağına inandığı Kurtuluş Savaşı zaferini laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırma kararındadır. Gerçekten savaş sürerken önce Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış, ardından "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet'i kurmuştur" diye konuştu.

    'TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN GELECEĞİ DE GENÇLERİMİZE EMANET OLMUŞTUR'

    Yelkenbiçer sözlerini şöyle sürdürdü: "Kahraman halkımızın bağımsızlık için verdiği mücadele, gösterdiği cesaret ve fedakârlık neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği de gençlerimize emanet olmuştur, olmaya da devam edecektir. Büyük Önder, cumhuriyeti "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri, Türkiye Cumhuriyeti'ni, ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak" diyerek sonsuz güven duyduğu gençlere emanet etmiştir. İşte bu nedenle, Büyük Önder Atatürk'ün Türk Gençliğine emanet ettiği geleceğimize sahip çıkmak için milli ve manevi değerlerimize bağlı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, yenilikçi, girişimci, teknolojiyi en iyi biçimde kullanabilen, sağduyulu ve üretken fertler olarak kendimizi yetiştirmemiz ve yarınlara hazırlanmamız için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir. Bu anlamlı günü Cumhuriyetimizin koruyucusu ve teminatı olan genç nesillere Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan eden Ulu Önder Atatürk, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözleri ile Türk gençliğini spora da teşvik etmiştir. Biz de EGİAD olarak onun izinden giderek, dönemimizde spora, sporcuya ve sporculara yaraşır etkinliklerle gençlerimizin arkasında durmayı kendimize düstur edindik. İnanıyoruz ki gençlerimiz barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin kıymetini bilen, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak geçmişlerinden aldıkları güçle atalarının izinde, azim ve kararlılıkla yürüyecek, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da yükseltecek ve yücelteceklerdir. 19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow