hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Doruk: Trafikte kaybedeceğimiz bir can bile bizim için önemli

    Vali Doruk: Trafikte kaybedeceğimiz bir can bile bizim için önemli
    expand

    Vali Doruk: Trafikte kaybedeceğimiz bir can bile bizim için önemli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA'da “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” dolayısıyla trafik güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek için çalışma başlatıldı. Vali Doruk, “Trafikte kaybedeceğimiz bir can bile bizim için önemli” dedi.

    Amasya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı, kentteki Yavuz Selim Meydanı'nda ‘Hayatla Yarışılmaz” sloganının etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla bilgilendirme standı açtı. Kurulan simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Etkinlikte, emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın riskleri uygulamalı olarak anlatıldı. 1 promil alkolüyken araç kullanmanın zorluğu 'alkol gözlüğü' olarak adlandırılan özel bir gözlük takılarak anlatılmaya çalışıldı. Gözlüğü takan vatandaşlardan, penaltı atışı yapması istendi. Gözlükle atış yapanlar, topa vurmakta zorlandı.

    ‘HAYATLA YARIŞILMAZ’

    Trafik Haftası’nı kutlayan Vali Yılmaz Doruk, “Bu hafta trafik haftası içerisindeyiz. Burada vatandaşımızı bilgilendiriyor trafik kazalarına ve önlemlerine dikkat çekiyoruz. Ve trafikte nasıl davranmamız gerektiği yönünde emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından vatandaşımız bilgilendiriliyoruz. Trafikte kaybedeceğimiz bir can bile bizim için önemli. Trafikte ama yaya olarak ama araç kullanıcısı olarak trafikte yer alırken nasıl davranmamız gerektiği hususunda burada bilgilendirme yapıyoruz. Trafik önemli bir konu çünkü her yıl çok sayıda insanımızı bu trafikten kaybediyoruz. Hem bizim devlet tarafından, kolluk bilimlerimiz tarafından denetimler ve tedbirleri artırdığımız ölçüde bu konudaki kazalarımız ve insan kayıplarımız da azalıyor. Trafik kuralları önemli. En önemlisi aşırı hızdan çok kayıplarımız oluyor. Bir de uzun süreli direksiyon başında olma. Yani dinlenmeden uzun saatler boyunca yolda olmak bizim hata yapmamızı arttırıyor. İstenmedik sonuçlar doğuruyor. Alkollü araç kullanmaya hiçbir şekilde tolerans tanımayacağımız bir husus. Dolayısıyla bunlar kazaları artıran başlıca faktörler. Bu konulara dikkat edersek mutlu şekilde ailelerimizle, sevdiklerimizle buluşma keyfine de ulaşırız.” dedi. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow