hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Büyük Camisi Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Camisi Nerede?

    Dünyanın En Büyük Camisi Hangisidir Dünyanın En Büyük Camisi Nerede
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yüzyıllar boyunca Müslümanlar, Allah'ın sözünü yaymaya devam ederken dünyanın dört bir yanında camiler inşa ettiler. Yapılar, sadece sözü yaymak için ne kadar ilerlediklerinin bir işareti değil, aynı zamanda gelecek yılların tarihsel önemini de beraberlerinde taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Camiler, zamanın testine dayanacak kadar güçlü ve artan ziyaretler için oldukça büyük inşa edilmiştir. İslam mimarisi kültürü ile inşa edilen birçok cami bulunmaktadır. Cami ayrıca İslami araştırmalar için bir eğitim merkezi sağlar. Camiler tüm dünyada farklı boyutlardadır, ancak bazı camilerin diğerlerinden daha büyük olduğu kabul edilir.

    Dünya'nın En Büyük Camisi Hangisidir? 

    Mescid-i Haram, İslam'ın en kutsal yeri, her yıl milyonlarca hacının ziyaret ettiği ve onu dünyanın en önemli camisi yapan bir yerdir. Aynı anda 4 milyon insanı barındırabilir. Mescid-i Haram, yüzyıllar öncesine dayanan bir geçmişe sahip, ancak aynı zamanda son 70 yılda büyük bir genişleme görmüş, dünyanın en etkileyici dini yapılarından biridir.

    İslam'ın beş şartı, tüm Müslümanlar için zorunlu kabul edilen bir dizi temel uygulamadır. Din beyanı “Şehadet”, “Namaz”, sadaka “zekat”, oruç “savm” ve nihayetinde “hac” içerir. Hac sırasında, dünyanın her yerinden hacılar çeşitli ritüellere katılmak için Mekke'ye giderler.

    Hac ibadetinin en önemli ritüeli, Mescid-i Haram'ın merkezinde yer alan siyah küp şeklindeki "Kâbe" binasının etrafında saat yönünün tersine yedi kez yürümektir. Burası sadece şaşırtıcı büyüklükte değil, aynı zamanda 1.8 milyar insan için inançlarının merkezini temsil ediyor.Dünyanın En Büyük Camisi Hangisidir Dünyanın En Büyük Camisi NeredeDünya'nın En Büyük Camisi Nerede?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mescid-i Haram Mekke’dedir. Pekin'deki büyük Yasak Şehir'in yarısı büyüklüğünde, 356 bin metrekareyi kapsayan genişleyen bir komplekstir. Caminin merkezinde, dünyadaki tüm Müslümanların dua ettiği, İslam'ın en kutsal yeri olan Kabe yer almaktadır. Kabe, 13.1 metre boyunda, yaklaşık 11×13 metre boyutlarında, küboid biçimli bir taş yapıdır.

    Kabe'nin içindeki zemin, duvarları kaplayan beyaz mermer ile mermer ve kireç taşından yapılmıştır. Kabe'yi çevreleyen mescidin kendisidir. Cami, bugün her biri 89 metre yüksekliğe ulaşan dokuz minare içeren üç farklı seviyede yer almaktadır. 18 farklı kapı bulunmaktadır. En çok kullanılan kapı Kral Abdülaziz kapısıdır.

    İslam inancına göre siyah taş, Kabe'yi inşa ederken Allah tarafından İbrahim'e gönderilmiştir. Bugün Kabe'nin doğu köşesinde yer almaktadır. Zemzem Kuyusu, Kabe'nin 20 metre doğusundadır ve çölde susuzluktan ölmeye terk edilen İbrahim oğlu İsmail ve annesine yardım etmek için Allah'ın yarattığı mucizevi bir su kaynağı olduğu bilinmektedir. Batıda ibadet için kullanılan büyük boyutlu yükseltilmiş bir alan ve halen yapım aşamasında olan daha büyük bir kuzey uzantısı ile dramatik bir şekilde dışa doğru genişletilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow