hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'den Dursun Özbek'in açıklamalarına yanıt: Utançla izledik

    Fenerbahçeden Dursun Özbekin açıklamalarına yanıt: Utançla izledik
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, 'Ey Fenerbahçeliler, ey Beşiktaşlılar. Bölge insanı çok kötü durumda. Biz bugün temel atma törenine geldik TOKİ'yle. 100 tane de gelin siz yapın. Fenerbahçeliler 150 yapın, bizi burada geçin. O ki yeşil sahada geçemiyorsunuz, burada geçin' sözlerine yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, düzenlenen bir kahvaltı organizasyonunda açıklamalarda bulundu. Başkan Özbek, sarı-kırmızılı camianın gündemiyle ilgili konuşurken, açıklamalarına Fenerbahçe'den cevap geldi.

    "EN BÜYÜK TRANSFERİ BİZ YAPTIK"

    Avrupa takımlarıyla mücadele etmek için mali yapının düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Dursun Özbek, "Biz Avrupa'da yarışıyorsak, Avrupalı takımlarla mücadele edeceksek, Ali Sami Yen Ağabeyin dediği gibi yabancı takımları yenmek üzere bir misyonumuz varsa birinci hedef mali yapıyı düzeltmek. Demiyorum ki bir anda Avrupalılar'ın seviyesine çıkarız ama en azından hedef gösterip çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilir bir başarı istiyorsak sürdürülebilir bir mali yapı şart. Bu tespit doğru mu? Kimsenin itirazı yok, nasıl olacak? Biz esas faaliyetimiz olan spordan böyle oyuncu yetiştirip ihraç edip falan para kazanan bir ülke değiliz. Koskoca 80 milyonluk ülkeden 1-2 oyuncu çıkıyor, Avrupa'ya transfer oluyor. Bu transfer bedelleri de 20 milyon euro falan. En büyük transferi biz yaptık, 35 milyon euro. Bunun farkına varmak lazım." dedi.

    "O Kİ YEŞİL SAHADA GEÇEMİYORSUNUZ"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem bölgesine yaptıkları yardımlarla alakalı konuşan Özbek, 'Ey Fenerbahçeliler, ey Beşiktaşlılar. Bölge insanı çok kötü durumda. Biz bugün temel atma törenine geldik TOKİ'yle. 100 tane de gelin siz yapın. Fenerbahçeliler 150 yapın, bizi burada geçin. O ki yeşil sahada geçemiyorsunuz, burada geçin." ifadelerini kullandı.

    FENERBAHÇE'DEN O SÖZLERE YANIT

    Dursun Özbek'in deprem bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamayı utançla izlediklerini belirten Fenerbahçe, Galatasaray'ın 1 numarasına cevap verdi. İşte Fenerbahçe'nin sosyal medya paylaşımı:

    "Binlerce canımızı kaybettiğimiz, ülkemizin yaşadığı en büyük acılardan biri olan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız, renkleri, ayrılıkları, kavgaları bir kenara bırakıp omuz omuza bölgedeki insanlarımıza bir nebze destek olmayı amaçladığımız bir durumda, futbol propagandası yapan bir insanın, insani değerlerini sorguluyoruz. Bu konuda söylenecek çok sözümüz, verilecek cevaplarımız olduğunu, Ancak ülkemizin, toplumumuzun ve her şeyden önce depremden etkilenen kıymetli halkımızın gündemini böylesine akıl almaz bir yaklaşımla meşgul etmekten imtina ettiğimizi vurgulamak istiyoruz. Bu şahsın ortaya koyduğu acınası tutumu, vicdanı olan herkesin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow