hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Es-Samed Ne Demek? Es-Samed Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Es-Samed Ne Demek Es-Samed Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Es-Samed Allah'ın (cc) esmalarından biridir ve diğer ismi şerifler gibi Esma-ül Husnada yazar. Es Samed isminin anlamı hiçbir şeye ihtiyacı olmayan ve her şeyin ona ihtiyaç duyduğu yaratıcı anlamına gelir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Es-Samed Ne Demek?

    Es-Samed ismi Allah'ın (cc) en güzel ve çok güzel isimlerinden biri olması dolayısı ile dikkat çekmektedir. Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan Es Samed esmasının anlamını öğrenmek Allah'ı (cc) daha iyi bir şekilde tanımak adına önemlidir.

    Es Samed esması Allah'ın (cc) hiç kimseye ihtiyaç duymadığı fakat her şeyin ona ihtiyaç duyduğunu anlatan bir esmasıdır. Allah'ın (cc) kimseye ihtiyacı olmamasına rağmen yarattığı her şeyin ona ihtiyacı vardır.

    Es-Samed Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Es-Samed esmasının Türkçe anlamı Allah Teala'nın hiçbir şeye ihtiyaç duymadığı ama diğer her şeyin ona ihtiyaç duyduğu yönündedir. Allah (cc) muhtaç olmayan fakat muhtaç olunan bir yaratıcıdır. Es Samed esmasını zikretmenin de birçok faydası vardır.

    Es Samed esmasını Ya Samedu Celle Celaluhu şeklinde zikreden kişiler Allah'tan (cc) başka hiçbir şeye ya da hiçbir kimseye ihtiyaç duymaz. Sıkıntılardan ve zorluklardan kurtulmak için de zikredilen Es Samed esması düşmanlarına karşı galibiyet etmek için de zikredilebilir.

    Es Samed esmasını borcu olan ve zor durumda kalan kişiler zikrederse kısa vakitte borçlarından kurtulur ve rahat bir hayat yaşar. Kötülerden, kötülüklerden ve düşmanlardan korunmak için de Es Samed esmasının okunması gerektiği rivayet edilir.

    Es Samed İsmi Şerifinin Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) esmalarından biri olan Es Samed esması başarılı olmak ve istediklerini elde etmek için okunan bir isimdir. Es Samed esmasını sık sık zikreden kişiler korkularından kurtulur ve bu kişilerin kendilerine olan güvenleri de artar.

    Ya Samed Celle Celaluhu olarak zikredilen Es Samed ismi şerifi eğer namazdan sonra zikredilirse duaların kabul olmasına yarar. Dualarınızın kabul olması için Es Samed ismi şerifini vakit namazlarından sonra zikredebilirsiniz. Esmanın anlamını ve faydalarını bilmek dua ederken ve zikrederken çok önemlidir.

    Es-Samed Zikir Gün ve Sayısı Nedir?

    Es Samed ismini Allah'a (cc) yakın hissetmek ve onu yakından tanımak için istediğiniz zaman istediğiniz kadar okuyabilirsiniz. Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek için zaman kısıtlaması olmasa da esmaların daha faziletli oldukları bazı zaman dilimleri ve günler vardır. Es Samed esmasının zikir günü perşembe, zikir sayısı ise 134 olarak tespit edilmiştir. Perşembe günleri en az 134 kere olacak şekilde Es Samed okunması çok faydalı olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA