hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kahtalı Mıçe' sağlık durumu nasıl? Kahtalı Mıçe kimdir, ne kanseri?

    Kahtalı Mıçe sağlık durumu nasıl Kahtalı Mıçe kimdir, ne kanseri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kısa süre önce sevenlerini bilgilendirmek amacıyla açıklamada bulunan Kahtalı Mıçe olarak bilinen Mustafa Aslan kansere yakalandığını duyurmuştu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisi devam eden Mıçe'nin durumuna ilişkin son bilgiyi Onur Akay paylaştı. Peki, Kahtalı Mıçe'nin sağlık durumu nasıl?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuoyunun 'Kahtalı Mıçe' olarak tanıdığı sanatçı Mustafa Aslan bir süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde sevenlerini bilgilendirmek için açıklamalarda bulunan Mıçe, yakınlarından dua istemişti.

    KAHTALI MIÇE NE KANSERİ, SAĞLIK DURUMU NASIL?

    Onur Akay, Kahtalı Mıçe'nin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Akay açıklamasında "Gırtlak kanseri teşhisi konulan sanatçımız Antalya'da tedavi görüyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan sanatçımızın kemoterapi tedavisi de devam ediyor. Ayrıca sanatçımızın ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını da öğrendim. Lütfen dualarınızı esirgemeyin." ifadelerini kullandı.

    Sanatçı Aslan bayram öncesi dönemde yaptığı açıklamada sağlık durumun iyi olduğunu belirtmiş ve herkesin bayramını kutladığını dile getirmişti.

    KAHTALI MIÇE KİMDİR?

    Kahtalı Mıçe adıyla ünlenen Mustafa Aslan, 1953'te Adıyaman Kahta'ta doğdu. Mustafa Aslan'ın 'Mıçe' lakabı ise Mustafa adının kısaltılmış halidir. 17 yaşından itibaren Kahta'da yerel türkücülük yapan Kahtalı Mıçe, düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde işe başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1989 ile 1990 yıllarında Gaziantep'te yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991 yılında İstanbul'a göç etti ve bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra Şanlıurfa'ya yerleşti. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendiren Kahtalı Mıçe, Sırrı Süreyya Önder'in yönetmenliğini üstlendiği 'Beynelmilel' filminde de rol almıştı. 1975 yılında Hülya Hanım ile evlenen Kahtalı Mıçe'nin dört çocuğu bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow