hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna Harkiv'den çekiliyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın Harkiv'e yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Ukrayna bölgeden çok sayıda askerini geri çekmek zorunda kaldı. Durumu "zor" olarak niteleyen Başkan Zelenski de tüm yurt dışı gezilerini iptal etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Harkiv'e yönelik saldırıları devam ediyor. Çok sayıda köy ve kasaba ağır ateş altında kaldı. Askerler saldırıyı kontrol altına almakta zorlanıyor.

    Ukrayna, sınır bölgesindeki birçok köyden askerini geri çekmek zorunda kaldı. Başkan Zelenski de tüm yurt dışı gezilerini iptal etti.

    Ukrayna Harkivden çekiliyor

    Zelenski, bölgedeki durumu "zor" olarak nitelendirdi. “Bir sonuca varmak için henüz çok erken ama durum kontrol altında. Savaşçılarımız ilerlemeye çalışan işgalciyi yok ediyor: her şey oldukça gergin. Askerler ve bölge sakinleri Harkiv'i savunmak için harekete geçti.”

    Kiev, bugüne kadarki en önemli kara saldırılarından biri olarak görülen cuma günkü saldırının ardından Harkiv bölgesine çok sayıda takviye kuvvet gönderdi.

    Bu karar, ABD Kongresi'nin geçen ay 61 milyar dolarlık yardım paketini kabul etmesinden bu yana Ukrayna'ya seyahat eden ilk üst düzey ABD yetkilisi olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Kiev'i ziyareti sırasında geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna Harkivden çekiliyor

    Zelenski, destek amacıyla iki günlük bir ziyaret için Ukrayna'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi. “Savunma yardımının sağlanması hakkında konuştuk. Tedarik sürecini önemli ölçüde hızlandırmamız gerekiyor. Kararların uygulanmasının ve lojistiğin daha verimli hale getirilmesi önemli. Ayrıca hava savunma sistemlerini de tartıştık. Özellikle Harkiv bölgesi için. Bu bölge için zaten iki patriot almış olsaydık, bu, savaşın genel durumunda bir fark yaratabilirdi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow