hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: İsrail, Refah'a girmeye hazırlanıyor! 'Tahliye başladı...'

    KAYNAKhurriyet.com.tr

    İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'te yer alan habere göre, İsrail, Refah'ın Gazze'nin güneyindeki sivil nüfusunun bir kısmını tahliye etmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Devlet Televizyonu KAN da İsrail ordusunun Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığını duyurdu. Al Jazeera ise bu gelişmeyi 'İsrail ordusu Filistinlilere doğu Refah'tan tahliye emri verdi' başlığı ile duyurdu.

    İsrail ordu radyosu, tahliye emrin "askeri saldırı"dan önce geldiğini ve Filistinlilere Han Yunus ve El Mawasi bölgelerinde yerinden edilmiş insanların kaldığı kamplara doğru ilerlemelerinin söylendiğini söyledi.

    İsrail, geçtiğimiz saatlerde Gazze'den Pazar günü atılan roket saldırısının yakına inmesi ve üç askerin ölmesinin ardından Kerem Şalom sınır kapısının kapalı kalacağını duyurdu.

    Savunma Bakanı Yoav Gallant Pazar günü yaptığı açıklamada, Refah'ta yakında bir operasyonun beklendiğini belirtmiş, ancak ordunun bölgedeki faaliyetlerinin, rehine anlaşması müzakerelerinin bir parçası olarak Hamas üzerinde baskı oluşturmak için tasarlanmış gibi göründüğünü ve herkesi kontrol etme manevrasını gerektirmediğini söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL ORDUSUNDAN 'REFAH' AÇIKLAMASI  

    İsrail basınında çıkan ordunun Refah'ta bazı mahalleleri tahliye etmeye başladığı yönündeki haberlerinden ardından IDF'den açıklama geldi. X üzerinden yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

    'IDF, Gazze'ye artan miktardaki yardımları karşılamak için El Mawasi'deki insani yardım alanını genişletti. Bu genişletilmiş insani yardım alanı, sahra hastanelerini, çadırları ve artan miktarlarda yiyecek, su, ilaç ve ek malzemeleri içermektedir.

    Hükümetin onayına uygun olarak devam eden bir durum değerlendirmesi, Doğu Refah'ta belirlenen bölgelerdeki sivillerin kademeli olarak insani bölgeye hareketine rehberlik edecek.

    Geçici olarak insani bölgeye geçiş çağrıları, el ilanları, SMS mesajları, telefon görüşmeleri ve Arapça medya yayınları aracılığıyla iletilecek.

    IDF, esaret altında tuttuğu tüm rehineler eve dönene kadar Gazze'nin her yerinde Hamas'ı takip etmeye devam edecek.'
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow