hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Refah'ta kara saldırısı genişledi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Gazze'nin en güneyindeki Refah kentine saldırmaya devam ediyor. Saldırıda 20'den fazla kişi öldü. İsrail ordusu "teröristler" dese de yaşamını yitirenlerin akrabaları "onlar sadece masum sivillerdi" ifadelerini kullandı. Yerinden edilen on binlerse savaşın başından bu yana sayısız kez yer değiştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onların da bir işleri, anne, babaları vardı. İsrail ordusu, "terörist" dese de aileleri öldürülenlerin "sadece masum siviller" olduğunu söyledi.

    Refahta kara saldırısı genişledi

    Gazze'nin en güneyindeki Refah kenti, şimdi İsrail saldırılarının hedefinde. İsrail, on binlerce kişiye yeniden yer değiştirmesini söyledi. Yer değiştiren Gazzeli gazeteciler tepki gösterdi. “İsrail ordusunun bölgeyi boşaltma uyarısı yapmasının ardından bugün tahliye ediliyoruz. Sözümüz yok. Kaybolduk ve kafamız karıştı. Ne yapmalıyız? Nereye gidebiliriz ki? İşler karmakarışık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tabii ki, ailelerimiz ve hayatta kalmak her şeyden önce geldiği için işlerimizi durdurduk. Su ve yiyecek bulabileceğimiz güvenli bir yer aramamız gerekiyor. Başka bir acı yolculuğuna çıkmak üzereyiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Refahta kara saldırısı genişledi

    Hastane etrafında haber nöbetine devam eden Gazzeli gazeteciler bölgeyi boşaltırken, hastanelerin bile güvenli olmadığını söyledi. “Bugün çok sayıda gazeteci, medya kuruluşu ve haber ajansı, Refah şehir merkezinde bulunan Kuveyt Hastanesi bölgesini boşaltma kararı aldı. Bu bölge güvenli bir yer olarak kabul edilmişti.”

    Refahta kara saldırısı genişledi

    “Refah'ın boşaltılması bir yerinden edilme değil, bir sınır dışı edilmedir. Filistinlilerin her zaman sorduğu soru bu: o zaman ne olacak? Nereye gidebiliriz ki?”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow