hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den Refah önerisi iddiası

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD merkezli Axios haber sitesi, İsrail'in Filistin yönetimine Refah geçişini gayri resmi şekilde idare etmesini önerdiğine dair bir iddia yayınladı. Buna göre, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, bunu gizli şekilde yapmayacağını söyleyerek sert çıktı ancak görüşmeler sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Refah Sınır Kapısı’nın Gazze tarafını kontrol etmesinden bu yana Mısır tarafından insani yardım geçişleri durdu. Bu tarihten sonra İsrail'in Batı Şeria'daki Mahmut Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminden "gayri resmi şekilde" Refah'tan geçişi idare etmesini önerdiği iddia edildi.

    ABD merkezli Axios haber sitesi, iddiayı Filistin, İsrail ve ABD'li yetkililere dayandırdı.

    İsrailden Refah önerisi iddiası

    Habere göre, Mahmud Abbas bu teklife karşı "çileden çıktı.” Axios haber sitesinin yer verdiği iddiaya göre, Abbas ve danışmanlarına verilen öneride, Refah'ı idare edenlerin 'Filistin yönetimi mensubu gibi davranmamasını' ve 'yerel bir yardım komitesi' olarak tanımlanması" istendi. Ancak Abbas buna, "Refah geçişi gizli idare edilemez" diyerek yanıt verdi.

    Şimdi görüşmeler sürüyor. Bu öneri İsrail'in, Hamas'ın saldırısının ardından Filistin yönetimiyle ilk kez masaya oturmayı kabul ettiği anlamına geldiği için önemli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailden Refah önerisi iddiası

    Öte yandan CNN analisti ve Axios Politik Danışmanı Barak Ravid haberin ardından Filistin yönetiminden aldığı yeni bir bilgiyi açıkladı. Buna göre Filistin yönetimi "İsrail el koyduğu vergilerimizi bırakana kadar Refah geçiş kapısına geri dönmeyeceğiz" açıklaması yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow