hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haaretz, İsrail'in endişesini yazdı: Türkiye’nin hamlesi diğer ülkelere sıçrayabilir

    Haaretz, İsrailin endişesini yazdı: Türkiye’nin hamlesi diğer ülkelere sıçrayabilir
    expand
    KAYNAKFoto: Milliyet

    İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, Türkiye'nin geçen hafta ilan ettiği ticaret yasağının etkilerini inceleyen bir özel haberi sayfalarına taşıdı. 'Türkiye'nin ticaret boykotu: İsrail ekonomisine nasıl büyük bir darbe vuracak? başlıklı haberde Tel Aviv'in endişelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haaretz'e göre, İsrail Refah'a saldırırsa Türkiye'nin hamlesinin diğer ülkelere sıçrama tehlikesi var.

     Meirav Arlosoroff imzalı haberde Tel Aviv'deki karar vericilerin Türkiye'nin ambargosuna tek düze bir tepki vermekten uzak olduğu belirtildi, Ankara'nın attığı adım eşi benzeri görülmemiş olarak nitelendi.

     Habere göre, Tel Aviv'de hem küçümseyici hem de ciddi olmak üzere her türlü endişe var ve özellikle de söz konusu adımın diğer ülkeleri peşinden sürüklemesi kaygıları büyütüyor.

     Türkiye'nin ticareti askıya alma kararının acil şekilde kötü bir etkisi olmasa da uzun vadede bulunacak alternatiflerin daha pahalı olacağını vurgulayan Haaretz, başka bir deyişle İsrail'deki enflasyonun ve faiz oranlarının etkileneceğini yazdı.

    Haaretz, İsrailin endişesini yazdı: Türkiye’nin hamlesi diğer ülkelere sıçrayabilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tel Aviv'deki bazı politika yapıcıların önemli bir endişe içinde olduklarını belirten Haaretz'e göre, Ankara'nın adımı 1973'teki Yom Kippur savaşından sonra uygulanan ambargodan bu yana duyulmamış bir olay.

     Haaretz, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgale girişmesinden sonra bile Moskova ve Kiev arasındaki ticaretin sürdüğünü, Türkiye'nin ticareti tamamen durdurmasının yalnızca İsrail için değil tüm dünya için eşine rastlanmayan bir olay olduğunu kaydetti.

     Türkiye'nin İsrail'le tüm ihracat ve ithalatı askıya almasının uluslararası ticaret kurallarının fazlasıyla ötesine geçtiğini ve çok tehlikeli bir psikolojik sınırı aşabileceğini aktaran Haaretz, İsrail ordusunun Refah'a saldırmasıyla boykotun diğer ülkelere sıçrayabileceği yorumunu yaptı.

     Tel Aviv yönetiminin Ankara'nın ticaret anlaşmalarını ihlal ettiği gerekçesiyle uluslararası mahkemelere başvurabileceğini ancak böylesine bir adımın Erdoğan'ın esas olarak İsrail'le alay etmesine hizmet edebileceğini yazdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow